Plante care purifica aerul

Multi dintre noi iubim plantele.  Ele ne sunt prieteni  fideli si ne pot fi  ajutoare pretioase in amenajarea inspirata a ambientului  nostru de munca si viata.   Ele au grija si de sanatatea noastra.

In organizarea ergonomica a spatiului de munca si viata,  in amenajarile  interioare in stil feng shui, culoarile plantelor si  in special nuantele de verde, dau vigoare si energie creativa locului.

Ele nu ne daruiesc doar frumusetea lor ci, impreuna cu energia lor benefica, si multe alte daruri pe care ni le ofera prin iubirea lor neconditioanata.

E minunat si foarte folositor sa le cunoastem calitatile, sa le folosim corect si sa le rasplatim cu iubirea si grija noastra.

Azi, va povestesc cu drag si recunostiiinta, fata de sufletul elementalilor lor,  despre unele dintre aceste plante si darurile lor pentru sanatatea noastra.

 

anthurium

 

1.   Anthuriumul se îngrijeşte uşor şi nu e doar o plantă decorativă frumoasă.

Ca şi Palmierul Doamnei sau azaleea, acesta elimină amoniacul care se adună în încăperi, mai ales în bucătării.

 

 

 

2.   Dracena “luptă”  împotriva compuşilor organici volatili  

(acetonă, etanol, benzen) dracenaeliminaţi de diferite spume folosite la fabricarea mobilei şi de picturi. 

 

 

 

 

 

 

crassula 3   

 

3.   Crassula  (arborele de jad)  “culege” din camere   energiile negative.  Aşa că, dacă eşti agitat, nervos sau    supărat,  pune-ţi o Crassula în cameră şi sigur te vei   linişti.

 

 

 

iedera 14.   Iedera

  Campioană la toate categoriile de antipoluanţi este iedera, care   poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găseşte frecvent în  vopsea, cerneală, materiale plastice, cauciuc, detergenţi şi fum de   ţigară.

 

 

 

 

5.   Crizantema.

Tocmai ai terminat de vopsit o cameră? Înainte de a te instala aici,  pune pe un pervaz un ghiveci cu crizanteme.  Ele absorb vaporii de la adezivi, vopsele şi lacuri.

crizantema

 

6.   Filodendronul degajă o cantitate mare de vapori de apă şi   umidifică astfel camerele cu aer uscat. E bine ca planta să fie ţinută     în încăperile în care se află sobe, pentru că prin arderea lemnelor se    produce în cameră formaldehidă, care e neutralizată de filodendron.    Formaldehida, despre care se spune că ar fi cancerigenă, se găseşte    şi în materialele din care sunt confecţionate canapelele şi mochetele,    aşa că puteţi plasa ghivece cu filodendron în apropierea acestora.

filodendronul 2

 

 

7.  “Exterminatoarea” de amoniac prezent în produsele de curăţat    vesela şi în degresanţii de orice tip este Palmierul Doamnei sau  Rhapisul.  Este indicat s-o ţii în apropierea chiuvetei. De asemenea,  sunt bune şi azaleele.

 

pal;mierul dnei

 

 

cactus 2   

  8.   Cactuşii

diminuează puternic efectul nociv al undelor     electromagnetice generate de televizoare şi de computere, dacă     sunt plasaţi în apropierea ecranelor. Spre deosebire de celelalte   plante, cactuşii produc oxigen noaptea şi elimină monoxid de    carbon ziua, aşa că şi dormitorul, daca are electrocasnice,  e un    loc  bun pentru ei.

 

    9. Voalul miresei        

           (Chlorophytum) absoarbe în 24 ore până la 95% valul miresei 2  din monoxidul de carbon prezent în fumul de ţigară.    Nu este o plantă  pretenţioasă.

 

 

 

 

 

Poţi să adaugi la această listă si alte minuni ale naturii, care ne bucură cu darurile lor şi asa vom cunoaşte şi iubi mai mult plantele.

       Nu este suficient să ştim aceste  informaţii, ci este mult mai important să le aplicăm.

     Ce-ar fi de folos să faci acum, ca prim pas de acţiune benefica pentru tine ?     Să alegi una din aceste prietene şi s-o inviti în casa ta, în biroul tau si să o îndrăgesti. Ea  te va răsplăti sigur cu siguranţă.

      Mi-ar place să ştiu ce planta ţi-ai ales !

      Sunt bucuroasă ca ţi-am putut împărtaşi dragostea mea pentru aceste prietene şi dacă ti-a plăcut articolul,  dă-mi un comenariu.

       P.S.   Dacă esti curios/ curioasă să afli şi despre alte plante care ne aduc cu energia lor protecţie si prosperitate, citeşte articolul următor.

Cu drag si pretuire,

Rozalia – Pop Consult

One Comment

  1. Posted March 8, 2013 at 12:51 pm | Permalink

    Multumesc mult Rodica!
    Tu si dragile tale prietene sa aveti o primavra frumoasa !

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*